Bøger / skønlitteratur / roman

Mithos


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Drengen Taom lever i landet Mella, et kejserdrømme, som er styret af fornuft og rationaler, og hvor al magi er forbudt. I syner ser Taom, hvordan verden vil gå under. Hvorfor og hvordan den måske kan reddes, bliver Taoms opgave at løse.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2017

af

af

Karina Høyer

d. 11. maj 2017

Drengen Taom lever i landet Mella, et kejserdrømme, som er styret af fornuft og rationaler, og hvor al magi er forbudt! En roman om en verden befolket af sagndyr, myter, videnskabsmænd og hemmelige broderskaber. Til den voksne fantasy-læser, som ikke er bange for at blive udfordret.

Taom er søn af en af de videnskabsmænd, som, på kejserens ordrer, har ført krig mod mørk overtro, magi og fantasi i århundreder. Sammen med veninden Aena drømmer Taom om et liv udenfor videnskabens sort/hvide grænser, og snart finder Taom ud af, hvorfor han drages mod netop dét, som hans far bekæmper. I syner ser Taom, hvordan verden vil gå under. Hvorfor og hvordan den måske kan reddes, bliver Taoms opgave at løse.

En anderledes og vidunderligt velskrevet fantasyroman med højt tempo, heroiske vandringer, kærlighed og skæve betragtninger over, hvad der er meningsfyldt og hvad, der er rigtigt og forkert. Skellet mellem fantasi og overtro, og videnskab og rationaler gør romanen skarp og kompleks og ikke mindst underholdende.

Martins Kampen om tronenFør de bliver hængtEvnen tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies Før de bliver hængt. Pettersens Evnen er en lignende bud på nyere fantasi for voksneMartins Kampen om tronen tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies . Pettersens Evnen er en lignende bud på nyere fantasi for voksneMartins Kampen om tronen tilbyder den samme kvalitet for den voksne fantasylæser, mens det mørke også findes i Abercrombies Før de bliver hængt. Pettersens er en lignende bud på nyere fantasi for voksne.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2017

af

af

Arne Larsen

d. 1. juni 2017

Eftertænksom og forunderlig fantasy for voksne. Kristian Leths gør brug af genrens sædvanlige elementer, men vil meget mere end at underholde. Kristian Leth er, udover at være søn af den nok så kendte...


Berlingske tidende

d. 27. maj 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. maj 2017


Politiken

d. 24. maj 2017

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 24. maj 2017