Bøger / faglitteratur / bibliografier

Mobilitet og tilknytning : migrantliv i et globaliseret Danmark


Beskrivelse


Belyser de sociale, økonomiske og kulturelle årsager til at mennesker forlader deres hjemland for at blive migranter, og undersøger igennem ni studier hvordan en række migranter har oplevet det danske samfund.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. sep. 2015

Akademisk antologi, der redegør for de sociale og kulturelle årsager til at mennesker forlader deres hjemland for at bliver migranter. For den særligt interesserede læsere. Til opgavebrug mindst gymnasieniveau.

Karen Valentin og Karen er redaktører på denne forskningsbaserede antologi. Med 9 etnografiske studier er der især fokus på, hvor forskellige migranter møder Danmark og hvordan de opfatter landet. De to redaktører skriver i deres introduktion med titlen. "Nye horisonter i dansk migrationsforskning" bl.a. "I denne bog anlægger vi en bredere antropologisk synsvinkel, der ser migration som et samfundsmæssigt fænomen af såvel social, kulturel, politisk, økonomisk som af eksistentiel betydning for mennesker." De skriver også om bogen: "Ved at flytte analytisk fokus fra "indvandrere" i Danmark til "migranter" i en global sammenhæng ønsker vi yderligere at bidrage til en gentænkning af dansk indvandrerforskning og det fokus på "integration", som hidtil har karakteriseret denne." Antologien har overskrifter som "Mobile kvinder", "Integration på dansk", "Næste stop Sverige?".

Interessant og aktuel ny bog om dansk migrationsforskning, hvor det er et absolut plus, hvis du er vant til at læse akademisk forskningsbaseret litteratur.

En savnet forskningsbaseret bog på hylden. Dog findes en lidt ældre titel, der kun delvist behandler samme emner: Indvandring og integration af Flemming Mikkelsen.


litteratursiden.dk

d. 7. jan. 2016

af

af

Beth Høst

d. 7. jan. 2016

I en letlæselig tekstsamling, behørigt akademisk udstyret med noter og litteraturhenvisninger, kan man her læse om overraskende mange forskellige baggrunde for at rejse ud i verden. Denne antologi er...