Bøger / faglitteratur

Mod til at tro : kapitler om hellighed


Beskrivelse


Om hvad hellighed, hellige mennesker og et helligt liv kan gå ud på i et kristent regi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 11. okt. 2013

Anna Marie Aagaard angiver selv i indledningen, at denne bog henvender sig til "studerende, præster, religionslærere og fagteologer", og det er da også de grupper, der vil efterspørge bogen.

Anna Marie Aagaard er dr.theol. og var i mange år docent ved Aarhus Universitet efter i 1973 at være blevet Danmarks første kvindelige doktor i teologi. Aa. har en livslang optagethed af søgningen mod det hellige, og det er relativt sjældent i vores kulturkreds. Selv mener hun at det, at hellighed er forsvundet fra vores begrebsverden kan føre til, at det centrale kristne budskab kamufleres. Aa. ser imidlertid den individualiserede åndelige søgen, der trives i tidens spirituelle miljøer, som et modtræk mod den rationelle trostilgang. Aa.'s akademiske baggrund fornægter sig ikke. Hun argumenterer grundigt, og har styr på sine kilder. Sprogligt er hun præcis, men også vanskeligt tilgængelig, og da det i forvejen er svært stof, hun bevæger sig rundt i, er det ikke en bog for de mange. Aa.har flere bøger bag sig. Fx essaysamlingen Ånd har krop. Der er et omfattende noteapperat, men ingen registre eller litteraturlister.

Flere fx Peter Halldorf og Willi Lambert har på det seneste sat kristen spiritualitet i fokus, men Aagaard er alene med sin tilgang, så en sammenligning giver ikke umiddelbart mening.

Forfatteren, der er dr.theol., og som sprogligt og indholdsmæssigt henvender sig til et teologiprofessionelt publikum, sætter fokus på ønsket om at leve et helligt liv.


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 30/31 (2014)

af

af

Finn Feilan

Årg. 104, nr. 30/31 (2014)