Bøger / faglitteratur

Modarbejder eller medarbejder : forandringskommunikation skaber samarbejde


Beskrivelse


Anvisninger og arbejdsmetoder til gennem kommunikation at skabe samarbejde mellem medarbejdere og ledelse og herigennem opnå både resultater og trivsel. Med øvelser.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. sep. 2014

Denne bog henvender sig til ledere, der der arbejder i virksomheder eller organisationer i forandring.

Annette Franck er cand.phil. og specialist i forandringskommunikation. Hun er desuden blogger på Børsen. Her leverer hun en indføring i forandringskommunikation med udgangspunkt i medarbejderne. Hendes hovedpåstand er, at forandringsledelse behøver nye ledelsesformer end dem, der er fremherskende. "Forandringsledelse trænger til forandring", som punchlinen lyder. Franck deler bogen op i fire hovedtemaer, fra ledelse over medarbejdere til samarbejde. Hun skriver godt og ligefremt, og teksten er godt støttet af tabeller, skemaer, cases og øvelser, men den er også lidt farveløs, og skiller sig ikke afgørende ud blandt de mange bøger om ledelse, ledelseskommunikation og forandringsledelse, der udkommer for tiden. Bogen kan læses i en køre eller i bidder, og et godt stikordsregister hjælper med til at finde rundt.

Der er som nævnt mange, der præsenterer løsninger på, hvordan man forandrer og implementerer nyt. Det er godt, at der er grøde i ledelsestænkningen, men det er en overvældende mængde litteratur om emnet der udkommer i disse år. Kousgaards Forandringsledelse og forandringskommunikation runder samme emne også med medarbejderne som udgangspunkt.

Udmærket og velskrevet bog om forandringskommunikation, som dog får vanskeligt ved at skille sig ud i det brede felt af bøger om ledelse, kommunikation og forandringer.


Berlingske tidende

d. 14. dec. 2014

af

af

Markus Bjørn Kraft

d. 14. dec. 2014


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 19. okt. 2014


Børsen

d. 26. nov. 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 26. nov. 2014


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 2 (2015)

af

af

Birgitte Barkholt

Årg. 46, nr. 2 (2015)


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 10 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 10 (2014)