Bøger / faglitteratur / opskrifter

Moderne mormormad : 65 retroretter fra 1950'erne, 1960'erne, 1970'erne & 1980'erne


Beskrivelse


Kogebog med introduktion til dansk madkultur fra 1950'erne til 1980'erne gennem beskrivelse af madtendenserne, nye ingredienser og fødevarereklamer, samt opskrifter på 65 tidstypiske danske retter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 5. apr. 2016

Retrokogebog for alle, der holder af "mormormad" og klassiske danske retter på middagsbordet. Bogen giver et indblik i dansk madkultur fra 1950'erne til 1980'erne og kan bruges til undervisning om dansk madkultur eller danske reklamer gennem tiderne.

Samvirke har i anledning af Brugsens 150 års jubilæum udgivet denne kogebog, som giver en introduktion dansk madkultur fra 1950'erne til 1980'erne: samfundet, madtendenserne, nye ingredienser og fødevarereklamer sammen med 65 tidstypiske danske retter. Læseren bliver b.l.a. præsenteret for 1950'ernes karbonader med stuvede grøntsager, tarteletten i 1960'erne, rejecocktailen i 1970'erne og 1980'ernes lørdagskylling. Retterne er danske klassikere, hvoraf nogle har fået et moderne twist. Ditte Ingemann og Héléne Wagn er erfarne kogebogsforfattere med en række kogebøger bag sig. De har senest udgivet Franske fristelser sammen.

Kogebogen er flot med "retro-look" og præsenterer et spændende indblik i dansk madkulturs historie. Opskrifterne er velkendte klassikere, som er nemme at gå til.

Kan sammenlignes med de opdaterede kogebøger fra Karolines Køkken: Karolines mormormadMeget mere alle tiders KarolineSupersund mormormadMormormad og Meget mere alle tiders Karoline. Supersund mormormad og Mormormad byder også på "mormormad" i en sund versionKan sammenlignes med de opdaterede kogebøger fra Karolines Køkken: Karolines mormormad og . Supersund mormormad og Mormormad byder også på "mormormad" i en sund versionKan sammenlignes med de opdaterede kogebøger fra Karolines Køkken: Karolines mormormad og Meget mere alle tiders Karoline. og Mormormad byder også på "mormormad" i en sund versionKan sammenlignes med de opdaterede kogebøger fra Karolines Køkken: Karolines mormormad og Meget mere alle tiders Karoline. Supersund mormormad og byder også på "mormormad" i en sund version.