Modstandskampen under besættelsen ses her gennem otte kvinders beretninger. Det er en bog, der vil have interesse for den historisk interesserede i alle aldre, og den kaster nyt lys over kvindernes indsats i perioden.
Otte kvinders modige indsats og oplevelser under besættelsen er belyst gennem flere samtaler med den enkelte, men de fremtræder som helstøbte spændende fortællinger. Kvinderne havde forskellige roller i modstandskampen, flere var kurerer under nedkastningschefen Jens Toldstrup og påtog sig et ensomt og risikofyldt arbejde. Lis Bomholt husede "Flammen" og hjalp ham. Hun endte i Frøslevlejren og mødte her komponisten Else Marie Pade, der i en ung alder engagerede sig, og blev fængslet. Lis Mellemgaard var medlem af Dansk Samling og har skrevet bøger om tiden. De skelsættende oplevelser, kvinderne fik i en ung alder, fik store konsekvenser for alle, nogle mødte kærligheden, mens andre blev skilt. Der er forord af Sven Ove Gade. Kathrine Læsøe Engberg er journalist.
H. Lundh: Ikke noget theselskab, 2002 beskriver flere kvinders roller, og L. Mellemgaard: Pige i modstandskampen, 1998 er en selvbiografi.
En fin bog om otte kvinders skelsættende oplevelser under besættelsen der fortæller om ungdommeligt mod og engagement i en farlig tid. Det er levende historiefortælling og god personkarakteristik af markante kvinder, der ikke kunne lade være med at gøre en forskel.