Bøger / faglitteratur

Mødre der udsætter deres børn for alvorligt omsorgssvigt


Beskrivelse


Iagttagelser og forholdsregler som professionelle og sagsbehandlere skal være opmærksomme på i sager med svære adfærdsforstyrrelser hos mødre (fx. Münchhausen by Proxy), hvor specielt små børn kan udsættes for alvorligt omsorgssvigt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 13. mar. 2009

Baggrunden for bogen er en tværsektoriel arbejdsgruppe, der er nedsat på grund af en række sager i forskellige danske kommuner vedrørende alvorligt omsorgssvigt hos mødre. Bogens mål er at informere om forskellige former for omsorgssvigt til en bred kreds af fagfolk og andre interesserede. Bogen vil kunne bruges af ansatte i den sociale og sundhedsfaglige sektor, børneinstitutioner, skoler samt studerende indenfor disse områder samt andre interesserede.

Bogens forfattere er hhv. cand.psych. og cand.pæd.psych og har begge deltaget i ovennævnte arbejdsgruppe Birgitte Brun som initiativtager. I bogens første kapitler ridses omsorgssvigtproblematikken op blandt andet med forskellige former for omsorgssvigt, ligesom det understreges at omsorgssvigt ikke kun er noget, der foregår i socialt belastede familier. De historiske perspektiver ridses op, hvorefter bogen går dybere ind i hvilke udtryk de forskellige former har. Man fokuserer en del på Münchhausen by proxy-syndromet, hvor barnet bliver bremset i sin udvikling ved at blive sygeliggjort eller ligefrem påført sygdom af sin mor. Endelig kommer bogen ind på de professionelles ansvar og intervention samt koordinering af det professionelle arbejde. Bogen har en fin ordforklaringsliste mv.

Lige så fagligt seriøs og velfunderet som, men noget hurtigere kaperet end den store klassiker indenfor emnet: Omsorgssvigt er alles ansvar, 3. udgave 2005.

Fagligt velfunderet og velstruktureret bog om mødres omsorgssvigt for fagfolk og studerende.


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 14 (2009)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 109, nr. 14 (2009)


Børnesygeplejerske

2009, nr. 3

af

af

Lisbeth Elmgaard Jensen

2009, nr. 3


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 24 (2010)

af

af

Arne Høst

Årg. 172, nr. 24 (2010)