Bøger / skønlitteratur / roman

Mørk materie


Beskrivelse


52-årige Atle Vilder har i over tyve år ikke haft kontakt til hverken sin kone eller sin far. En dag bliver han kontaktet af bestyreren af fodboldklubben fra sin barndomsby, som tilbyder ham en projektansættelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Mette Balle Christensen

d. 20. sep. 2018

52-årige Atle Vilder har i over tyve år ikke haft kontakt til hverken sin kone eller sin far. Han bliver tilbudt et job hos fodboldklubben fra sin barndomsby. Men er Atle klar til at vende tilbage og se fortiden i øjnene?.

Atle Vilder har vendt fortiden ryggen og lever et stille liv. En dag bliver han kontaktet af bestyreren for fodboldklubben i sin barndomsby, der tilbyder ham en projektansættelse. Bag projektet står hans far, som han ikke har haft kontakt med i over tyve år. Hvad Atle tror skal være en kort involvering i et projekt viser sig at blive en rejse tilbage mod fortidens dæmoner, der både kræver erkendelse og accept.

En velskrevet roman om far/søn-relationen. Vi kommer helt ind i sindet på hovedpersonen, som med både tanker og handlinger lader læseren forstå kampen mellem egen fri vilje og omverdenens forventninger. Sætningerne er korte og sproget til tider lidt barnagtigt, men det giver mening, fordi det underbygger hovedpersonens sindstilstand.

Samme emne behandles i Ud og stjæle heste.