Bøger / skønlitteratur / roman

Mørk muld


Beskrivelse


Krimi. Et kraftigt jordskred pløjer sig gennem et lille hus, hvor en kvinde efterfølgende findes død. Det viser sig snart, at kvinden blev dræbt før jordskredet, og Jimmi Perez's første opgave bliver at identificere kvinden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2017

af

af

Stine Grabas

d. 13. sep. 2017

Et kraftigt jordskred pløjer sig gennem et lille hus, hvor en kvinde efterfølgende findes død. Det viser sig snart, at kvinden blev dræbt før jordskredet og Jimmi Perez's første opgave bliver at få identificeret kvinden. For alle krimielskere, der sætter pris på en rolig og sansemættet roman.

Jimmi Perez er til vennen Magnus Taits begravelse, da et jordskred vælter henover vejen og gennem et lille hus. Liget af en kvinde i en rød silkekjole med eksotisk mørk hår ligger udenfor huset, der ellers stod tomt efter den afdøde Minnie Laurenson. Perez kommer på arbejde, da det viser sig, at kvinden blev myrdet inden jordskredet og arbejdet bliver vanskeliggjort, da ingen kan identificere hende. Arbejdet er først rigtig begyndt, da endnu et lig dukker op på stranden.

En velfortalt krimi, der foregår i den mørke vinter på Shetlandsøerne. Nyd bogens karakterer, både lokale og tilflyttere og den helt specielle atmosfære, som Cleeves fremtryller. Forfatterens skildring af livet på øen og det barske vejr er i en klasse for sig. Dette er 7. bind af serien "En Jimmy Perez-krimi", hvor Sort som ravnen er første bind. Bogen kan læses selvstændigt.

Andrew Taylor og Peter Robinson er ligeledes forfattere, der skriver i en mere rolig atmosfære.