Bøger / skønlitteratur / noveller

Mørke cyklister : udvalgte fortællinger


Beskrivelse


Tingene er ikke så almindelige som de først ser ud til i denne samling af mørke, magiske fortællinger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 18. aug. 2016

Små, skæve, mørke fortællinger, der fører sin læser ind i den del af tilværelsen, hvor det er farligt at komme. Til læseren, der er med på en udfordring.

Her er en samling af Charlotte Weitzes fortællinger fra bøgerne Det hvide kvarterMørkets egneBjergtagetSkifting, Mørkets egne, Bjergtaget og Skifting. Desuden er fortællingen "Spøgelsesbilist" med i en let revideret udgave. Der er i alt 14 fortællinger. Charlotte Weitze modtog debutantprisen i 1996, og har siden modtaget adskillige legater og æresbevisninger. Hun skrive romaner, mindre fortællinger - som her, og radiospilHer er en samling af Charlotte Weitzes fortællinger fra bøgerne Det hvide kvarter, , Bjergtaget og Skifting. Desuden er fortællingen "Spøgelsesbilist" med i en let revideret udgave. Der er i alt 14 fortællinger. Charlotte Weitze modtog debutantprisen i 1996, og har siden modtaget adskillige legater og æresbevisninger. Hun skrive romaner, mindre fortællinger - som her, og radiospilHer er en samling af Charlotte Weitzes fortællinger fra bøgerne Det hvide kvarter, Mørkets egne, og Skifting. Desuden er fortællingen "Spøgelsesbilist" med i en let revideret udgave. Der er i alt 14 fortællinger. Charlotte Weitze modtog debutantprisen i 1996, og har siden modtaget adskillige legater og æresbevisninger. Hun skrive romaner, mindre fortællinger - som her, og radiospilHer er en samling af Charlotte Weitzes fortællinger fra bøgerne Det hvide kvarter, Mørkets egne, Bjergtaget og . Desuden er fortællingen "Spøgelsesbilist" med i en let revideret udgave. Der er i alt 14 fortællinger. Charlotte Weitze modtog debutantprisen i 1996, og har siden modtaget adskillige legater og æresbevisninger. Hun skrive romaner, mindre fortællinger - som her, og radiospil.

En stærkt forstyrrende bog, hvor virkelighed og eventyr løber sammen og bliver til fortællinger, der er mørke og uafrystelige. Det er fremragende, men det er hverken rart eller nemt.

Charlotte Weitze skriver en slags magisk realisme, der er sjælden på dansk. Måske minder hun om Svend Åge Madsen, der også skriver magisk.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2016

af

af

Anne Juul Andersen

d. 11. okt. 2016

Fjorten noveller der bevæger sig i grænselandet mellem det hverdagsrealistiske og det eventyrlige. Det er vild og overraskende læsning. Med Mørke cyklister – udvalgte fortællinger udgives nogle af C...


Politiken

d. 9. sep. 2016

af

af

Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen

d. 9. sep. 2016