Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørke kræfter


Beskrivelse


Efter en brand i ungdomsklubben, erfarer Sebastian, Caroline og Thomas, at en dæmon er løs i byen. Dæmonen og det gamle sagn om Sankt Stig har noget at gøre med museumsdirektør Botveds planer om at udgrave klosterruinen uden for byen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2018

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 16. feb. 2018

Sebastian, Caroline og Thomas' venskab bliver sat på prøve i det endelige opgør mod museumsdirektør Botved og de mørke kræfter i skyggerne. For 11-14-årige, der kan lide at læse om mystik og spænding.

Fortsættelse til En cirkel af blod, hvor Sebastian, Caroline og Thomas havde et dramatisk opgør med museumsdirektør Aksel Botved, der nu har planer om at udgrave klosterruinen uden for byen. Efter en brand i ungdomsklubben, erfarer de tre venner at en dæmon er løs i byen. På grund af drengenes evner til at se skygger fra afdøde sjæle, kan de også se dæmonen. Meget tyder på at dæmonen og ikke mindst en genstand i krypten under kirken spiller en afgørende rolle i Botveds planer om at udgrave klosterruinen. De tre venner sætter alt ind på at stoppe Botved og hans onde planer, men hvordan kan de bekæmpe en kraftfuld dæmon, og hvad har det hele at gøre med sagnet fra middelalderen om Sankt Stig?.

En meget reflekteret og velskrevet fortælling om venskab, hvor spænding og overnaturlig mystik går hånd i hånd. Historien er let at læse med megen dialog, korte kapitler og teksten er sat i en stor og læsevenlig skrifttype. Bogen kan godt læses uden kendskab til de foregående bind, men du får nok mest udbytte af historien, hvis du kender personerne og forhistorien.

En anden trilogi med det okkulte som omdrejningspunkt kunne være "Medaljonen", hvor første bind hedder Den sorte skarabæSkygger i mørket Skygger i mørketEn anden trilogi med det okkulte som omdrejningspunkt kunne være "Medaljonen", hvor første bind hedder Den sorte skarabæ .


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Jette S. F. Holst

Nr. 54 (2018)