Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Mogens Ballins Værksted


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Portræt af kunsthåndværkeren Mogens Ballin (1871-1914) og hans metalværksted i København: Mogens Ballins Værksted, hvor kunstnere som Siegfried Wagner, J.F. Willumsen, Johan Rohde, Gudmund Hentze, Ludvig Find og ikke mindst Georg Jensen og Just Andersen, skabte ting i sølv, tin, messing, kobber og bronze til hans kollektion.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 24. juni 2010

Værket henvender sig til et publikum med interesse for udviklingen af dansk kunsthåndværk.

Mogens Ballin, er med sit værksted i det første 10-år af 1900-tallet, en af de figurer, der med udgangspunkt i internationale strømninger som jugendkunsten og japonismen var med til afgørende at ændre dansk kunsthåndværk og skabe baggrunden for den verdenssucces, som dansk kunsthåndværk blev - og fortsat er. Værket tegner et portræt af den meget religiøse, visionære kunstner. En af hans afgørende evner var at knytte tidens store talenter til sit værksted, og bogen viser, hvordan kunstnere som Siegfried Wagner, J.F.Willumsen, Johan Rohde, Gudmund Hentze, Ludvig Find og ikke mindst Georg Jensen og Just Andersen, skabte fremragende ting til hans kollektion, der med sin vægtning af billige materiale som tin var rettet mod den almindelige forbruger. Det er første gang, hele denne historie fremstilles, så værket er en særdeles velkommen udgivelse, skrevet med overblik og engagement hos alle bidragydere. Værket tjener også som udstillingskatalog for Mogens Ballin-udstillingen på Vejen Kunstmuseum de næste måneder. Der er mange illustrationer i teksten, noter med henvisninger etc. Udstillingen afbildes separat.

Anvendelse fx i samspil med Lise Funders Dansk sølv - 20. århundrede, 3. udg. 2004, og med Mogens Ballin basen på www.vejenkunstmuseum.dk.

En væsentlig udgivelse om en vigtig fase i udviklingen af dansk kunsthåndværk for alle interesserede og et fremragende værktøj for samlere.


Berlingske tidende

d. 28. juni 2010

af

af

Bent Blüdnikow

d. 28. juni 2010


Weekendavisen

d. 16. juli 2010

af

af

Ole Nørlyng

d. 16. juli 2010