Palæbygningens kulturhistorie henvender sig til de læsere, der er interesserede i bygningshistorie og som med udgangspunkt i et enkelt byggeri også får et stykke københavnerhistorie.
Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn har siden 1930 boet i Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade og står også som udgiver af denne fine og interessante bog som kulminationen på et afsluttet, stort restaureringsarbejde. Bogen fortæller om bygningens tilblivelse og om nogle af de mange interessante historiske personligheder, der har boet eller haft deres gang i barokpalæet, siden det i 1701 stod færdigt som Gyldenløves lille palæ. (Charlottenborg var det store palæ). Kongelige, grever og rige købmænd har boet i bygningen, før grev Moltke købte den i 1852, og Moltkenavnet har vist sig at være langtidsholdbart.
Dette er den første monografi om Moltkes Palæ, men andre københavnske palæbygninger har allerede fået deres historie beskrevet: Odd Fellow Palæet (2000), Christian VII's Palæ - Amalienborg (1999)og Amalienborg : de kongelige palæer, gemakker og haver (1999). Brugen af disse vil kunne give et fingerpeg om anskaffelse, men hertil skal man lægge at medforfatter Mette Winges levende beretning om nogle af husets forskellige beboere yderligere vil øge interessen.
En flot illustreret bog om palæets indretning, liv og historie siden 1701. Teksten såvel som billedmaterialet er let tilgængeligt og fordrer ingen specialviden, men blot almen interesse for Københavns (bygnings)historie.