Bred målgruppe: Alle med interesse for den vestlige verdens mange modsætningsfyldte dilemmaer og udfordringer i kølvandet på 11. september 2001. Formidles som en skønlitterær oplevelse med samfundskritisk kant.
Forfatteren er journalist og har arbejdet en årrække på New York Times. Dette er hendes debutroman. Romanen blev nomineret til Guardian First Book Award. En jury mødes for at vælge et vinderprojekt i en konkurrence om det monument, der skal opføres på Ground Zero. Da det viser sig, at vinderprojektet er tegnet af en amerikansk muslim, kommer et væld af følelser i spil. De pårørende og resten af samfundet er splittede mellem respekten for de demokratiske spilleregler og modviljen mod vinderen. Arkitektens motiv for at deltage i konkurrencen mistænkeliggøres, pressen skyr ingen midler i sin jagt på skandalehistorier og forskellige organisationer forsøger at bruge sagen til at fremme egne interesser. Fortællevinklen skifter mellem de forskellige involverede parter. Det er en velskrevet provokerende roman om magt, tro, demokratiets dilemmaer og retten til sorg.
Forfattere som Don DeLillo og Jonathan Safran Foer har også skrevet om New York efter 11. september. Til sammenligning er denne roman mere direkte, politisk og samfundskritisk og minder i sit udtryk mere om Olav Hergels bøger Flygtningen og Indvandreren.
En vigtig samtidig amerikansk roman, der grundigt belyser alle dele af den amerikanske selvforståelse efter 11. september 2001.