Bøger / skønlitteratur / roman

Mordere i skjul


Beskrivelse


Krimi. I Sevilla findes et lig på lossepladsen, og kort efter bombesprænges en boligblok samt en børnehave, og pga. indicier breder terrormistanken sig. Inspektør Javier Falcón kommer på hårdt arbejde, inden de komplekse sammenhænge er afdækket.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 19. maj 2010

Krimilæsere med interesse for velskrevne, spændende historier med mange facetter - også fra ikke-nordiske miljøer - samt læsere af Wilsons første bøger vil blive fanget af bogens univers.

Inspektør Javier Falcón fra Sevilla kastes igen ud i dramatiske begivenheder, der kræver en særlig indsats fra hans side for at få opklaret den komplekse sammenhæng. Et voldsomt anonymiseret lig findes på lossepladsen, og kort efter bombesprænges en boligblok, så en moske i kælderen samt en børnehave ryger med i eksplosionen, der får terrormistanken til at vokse. Foruden Falcóns udredning af sagen med de mange indicier på terror, får vi bl.a. historierne om hans tidligere kærestes personlige problemer, en dommers voldsomme og grænseoverskridende familieliv og ikke mindst et indsigt i forskellene i islamiske og ikke-islamiske kredse i Spanien. Sidehandlingerne og baggrundsstoffet for plottet forlænger bogen lidt for meget, uden at tempoet dog tages for meget ud af bogen.

Der er mange andre bøger om terror og tilknyttede emner, og af andre krimier fra spanske miljøer kan nævnes Vázquez Montalbán, men i litterær stil ligner bogen især de 2 første i serien om Falcón Den blinde mand i Sevilla og De dødes hænder.

Spændende og velskrevet roman med geografisk udgangspunkt i Sevilla, men med et vedkommende sigte om at fortælle en dramatisk historie med udgangspunkt i terror og baggrunden for, at den kan opstå. Desuden er bogens øvrige handlinger med til at gøre bogen mere spændende omend lidt lang.


Politiken

d. 19. juni 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. juni 2010