Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Mormor & mormor


Beskrivelse


En dreng har en mormor og en mormor. Det undrer drengens ven, Asle, der spørger, hvordan han kender forskel på dem. Drengen tygger lidt på spørgsmålet. Det synes han er let, for mormor og mormor er meget forskellige.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Marianne Agger

d. 7. aug. 2020

Kan man have to mormødre? Hvordan kender man forskel på den ene mormor og den anden mormor? Sød billedbog om mangfoldighed, kærlighed og familierelationer. For børn fra 3-6 år.

En dreng i børnehavealderen fortæller denne historie. Vi hører om hans mormor og mormor, der er ret forskellige, selvom de begge er hans mormor. Den ene mormor elsker at dyrke yoga og læse højt af rolige historier, mens den anden mormor sover længe og fortæller små gys. De ligner heller ikke hinanden. Drengens ven, Asle, har lidt svært ved at forstå, hvordan han kan kende forskel på mormor og mormor. Asle foreslår, at den ene mormor fx kunne tage en kasket på. Efter lidt tids grublen, finder drengen frem til, at mormor og mormor slet ikke behøver nogen kasket. Rebecca Bach-Lauritsen og Charlotte Pardi har også lavet Det meget meget meget farlige monster.

Nogle børn kan fundere over ting, der er lidt anderledes, på en nysgerrig og umiddelbar måde. Det kommer fx til udtryk i denne historie, hvor især dialogen mellem de to drenge er skøn. De to mormødre er beskrevet som drømme-mormødre, der er sjove at være sammen med, og som supplerer hinanden godt med deres forskelligheder. Pardis tegninger er lige så vidunderlige og livsglade som den fine fortælling.

Der findes ikke andre danske billedbøger om bedsteforældre, der er homoseksuelle, men der findes nogle om lesbiske mødre som fx Niller Pilfinger åbner Bakken.


litteratursiden.dk

d. 24. aug. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 24. aug. 2020

Vidunderlig og smuk regnbuebog om mangfoldighed og de vigtige bånd, der kan være mellem bedsteforældre og børnebørn. Det er så dejligt at blive hentet af mormor eller mormor, der, selvom de begge kald...


Politiken

d. 14. sep. 2020

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 14. sep. 2020


Weekendavisen

d. 21. aug. 2020

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 21. aug. 2020