Bøger / faglitteratur

Multikulturalismens fælder : mørklægning og moralisme i medier, forskning og politik


Beskrivelse


Opgør med en multikulturalistisk debatkultur, hvor politisk korrekthed og moralisering fortrænger politisk uenighed, og hvor bortforklaring af problemer står i vejen for skabelsen af rammer for, hvordan folk med forskellige og konfliktende værdier kan leve sammen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2016

af

af

Morten Brynildsen

d. 1. apr. 2016

Hvis multikulturalismen skal berige vores samfund, skal der gøres op med den berøringsangst og politiske korrekthed, der præger den måde, vi taler om kulturer i dag. Et must read for alle, som i deres arbejde eller studier har berøring med mødet mellem vestlige og muslimske kulturer.

14 artikler skrevet af svenske og danske forskere, hvori de problematiserer den måde, som multikulturalisme, nationalisme og tolerance italesættes i forskellige sfærer: medier, politik, på universiteter og i forskningen. Artiklernes omdrejningspunkter er problemstillinger, der relaterer sig til mødet mellem kulturer. Målet er at nuancere og udfordre vores kulturbegreber, offermentalitet og homogenitetstænkning - specielt ift. muslimer. Pointen er, at vi har underlagt os nogle faste mønstre, der i den politiske korrektheds navn virker som spændetrøjer på den potentielt berigende debat, som vi kunne have haft.

Nuanceret og relevant indspark til (ubevidst) fastlåste tankemønstre og diskurser. Det er tankevækkende stof, som falder på et tørt sted i udlændingedebatten. Flere af artiklerne er på ganske højt sprogligt niveau og forudsætter grundlæggende kendskab til akademiske termer.

I samme boldgade som De anstændigeMin afsked med islamismenSort land. Antologien giver en faglig fortolkningsramme til nyere tids populære muslimske selvbiografier, fx Min afsked med islamismen og Sort landI samme boldgade som De anstændige. Antologien giver en faglig fortolkningsramme til nyere tids populære muslimske selvbiografier, fx og Sort landI samme boldgade som De anstændige. Antologien giver en faglig fortolkningsramme til nyere tids populære muslimske selvbiografier, fx Min afsked med islamismen og .


Jyllands-posten

d. 8. juni 2016

af

af

Henrik Jensen

d. 8. juni 2016


Kristeligt dagblad

d. 18. maj 2016

af

af

Kristian Østergaard

d. 18. maj 2016


Berlingske tidende

d. 13. apr. 2016

af

af

Michael Böss

d. 13. apr. 2016


Weekendavisen

d. 29. apr. 2016

af

af

Niels Holtug

d. 29. apr. 2016


Information

d. 30. apr. 2016

af

af

Søren Gosvig Olesen

d. 30. apr. 2016