Bøger / faglitteratur

Mundtlige tekster i klasserummet


Beskrivelse


Bogen ser på, hvad god undervisning i mundtlighed med udgangspunkt i danskfaget, og på hvordan elever på alle klassetrin kan arbejde med at udvikle deres mundtlige kompetencer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 23. apr. 2019

Didaktisk grundbog om undervisning i mundtlige kompetencer i grundskolens ældste klasser. Bogen henvender sig til lærere og lærerstuderende, som ønsker forskningsbaseret viden om undervisning i mundtlighed samt konkrete idéer til, hvordan det kan gøres i praksis.

Bogen kombinerer forskning, teori og praksis og er med det udgangspunkt bygget op over tre lige store dele. Den første del fortæller om, hvad forskningen siger om mundtlighed. Anden del fokuserer på forudsætningerne for arbejdet med mundtlighed i klasserummet. Den tredje del er det praksisorienterede afsnit, der giver inspiration til, hvordan man kan arbejde med mundtlighed i grundskolens ældste klasser.

Det er en meget fagligt velfunderet og inspirerende udgivelse, som klæder sin læser godt på til at kunne undervise i mundtlighed. Bogen er velskrevet og præsenterer mange idéer til arbejdet med mundtlighed, som udskolingslærere nemt kan inddrage i egen undervisningspraksis.

Vil man læse mere om arbejdet med mundtlighed i udskolingen, kan man give sig i kast med bogen Ordet er dit (7.-8. klasse).


Læsepædagogen

Årg. 67, nr. 5 (2019)

af

af

Berit Rye Windfeld

Årg. 67, nr. 5 (2019)