Bøger / faglitteratur

Musik


Beskrivelse


Om musik, musikhistorien og hvordan vores forhold til musikken er skiftet i takt med at adgangen til musik er blevet allemandseje.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2020

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 15. apr. 2020

Spændende introduktion til musik, som på kortfattet og letlæselig facon, gennemgår musikhistorien og fortæller om hvordan vores forhold til musikken er skiftet i takt med at adgangen til musik er blevet allemandseje. For alle musikinteresserede.

I bind nr. 79 af den populære "Tænkepauser"-serie undersøger lektor på Afdeling for Dramaturgi og Musikvidenskab ved Aarhus Universitet, Steen Kaargaard Nielsen, hvad musik i grunden er, og hvordan vi forholder os til den. En af de mest udbredte metaforer for musik er vand, men ligesom vi tager vand for givet, tager vi også den konstante adgang til musik for givet og glemmer at værdsætte, hvad dens egentlige væsen er. Kaargaard Nielsen gennemgår kort musikhistorien, og kommer herunder bl.a. ind på hvordan definitionen på god og dårlig musik er skiftet gennem årene. Desuden fortæller han om musik som sprog, og hvordan musik bevæger os. Til slut kommer han med en lille raptus over nedprioriteringen af musikfaget.

Serien "Tænkerpauser" borger for kvalitet, og nærværende udgivelse skuffer heller ikke. Den giver en velskrevet og letlæselig introduktion til et meget bredt emne, og kan læses uden forudsætninger af nogen art. Eneste anke er, at man godt kunne have tilføjet en liste over titler til yderligere læsning.

Andre mere uddybende, men stadig lettilgængelige bøger om emnet, er fx Musik på hjernenInd i musikkenMusik og menneske og Peter Bastians klassiker Ind i musikken. Musik og menneske har en mere akademisk tilgangAndre mere uddybende, men stadig lettilgængelige bøger om emnet, er fx Musik på hjernen og Peter Bastians klassiker . Musik og menneske har en mere akademisk tilgangAndre mere uddybende, men stadig lettilgængelige bøger om emnet, er fx Musik på hjernen og Peter Bastians klassiker Ind i musikken. har en mere akademisk tilgang.


litteratursiden.dk

d. 11. maj 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 11. maj 2020

I takt med den teknologiske udvikling er tilgængeligheden til musik blevet næsten ubegrænset. Hvilken betydning det har, undersøger musikforskeren i denne Tænkepause. Det er ikke en traditionel musikh...


Kristeligt dagblad

d. 9. maj 2020

af

af

Peter Dürrfeld

d. 9. maj 2020


Dansk sang

Årg. 72, nr. 1 (2020)

af

af

Erik Lyhne

Årg. 72, nr. 1 (2020)