Bøger / faglitteratur / biografier

Musiklivet i den danske guldalder


Beskrivelse


Musiklivet i Danmark i 1800-tallet sættes ind i en historisk sammenhæng og sammenholdes med hele kulturlivet i århundredet samt portrætter af 36 af tidens komponister.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 16. dec. 2011

Til læsere, interesserede i klassisk musik, der her får mulighed for at dykke ned i 1800-tallets rige danske, og det vil i praksis sige københavnske, musikliv.

Helge Schlenkert, der har en baggrund i musikforlagsbranchen, fortæller om det musikliv der blomstrede i Danmark i 1800-tallet. Bl.a. om periodens mange musikforeninger, der dannede rammen for det rige koncertliv, om musikkonservatorierne, om orkestrene og ikke mindst om komponisterne. Han præsenterer århundredets større og mindre danske komponister med karakteristikker af deres væsentligste værker og med forslag til lytning. Den stofrige fremstilling afsluttes med en historisk oversigt, der år for år i 1900-tallet placerer væsentlige begivenheder i musiklivet i et historisk perspektiv. Illustreret med sort hvide fotografier, bl.a. af de omtalte komponister, men bogen er generelt noget spartansk i udstyret.

Mogens Wenzel Andreasen kommer rundt om mange af komponisterne, når han er på Musikalsk byvandring, 2009 i København i 1800-tallet. Forskningsbibliotekar Inger Sørensen har skrevet vægtige og brede biografier om førende skikkelser i musiklivet i perioden, bl.a. i Hartmann : et dansk komponistdynasti, 1999 og i Horneman - en kunstnerslægt, 2011.

En bog om 1800-tallets blomstrende musikliv i Danmark, med portrætter af periodens både kendte og mindre kendte komponister og med omtaler af deres vigtigste værker.