Bøger / faglitteratur til børn

Mysteriet om havbundens skatkammer


Beskrivelse


Om berømte skibsforlis gennem tiderne, fund af gamle danske krigsskibe, bjergning af skibe og inventar, guld- og sølvfund, samt metoder og teknikker omkring dykning og havbundsundersøgelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne nye bog i den omfattende og populære serie omhandler skattejagt på havbunden og den måde, moderne dykkere arbejder på. Bogen er bygget op over beskrivelsen af tre skibsforlis, det danskelinieskib 'Prinds Christian Frederik' i 1808, den engelske krydser 'Edinburgh' i 1942 og sejlskibet 'Zierikzee' i 1782. Til hver af de tre historier er knyttet beretninger om deres mission, samthvordan man har søgt efter de værdier, de indeholdt. Desuden omtales jagten på spanske guldgaleoner, de mange forlis ved Skagen, og slutteligt gennemgås moderne dykkerudstyr. Bagest i bogen er derforslag til supplerende læsning samt et register. Det er en saglig og informativ titel, der realistisk og uden sensationsmageri formidler indholdet. Bogen har seriens velkendte lay-out, hvor dento-spaltede tekst, der kan selvlæses fra 5.-6. kl., ledsages af et varieret billedmateriale i s/h. Skolebibliotekerne har flere titler om emnet, men denne kan bl.a. på grund af omtalen af dykkernesarbejde og udstyrudmærket supplere de allerede eksisterende. Den kan dels anvendes til selvstændig læsning fra 5.-6. kl. og dels evt. som led i en opgavesammenhæng fra samme klassetrin og opefteri skoleforløbet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Forf. fortæller spændende og engageret om de mange skibsforlis gennem tiderne, der har gjort havbunden til verdens største museum. Han fortæller løst og fast om fundet af et gammelt danskkrigsskib, et hollandsk skib, bjergningen af 5,5 tons guld i Barentshavet o.m.a. Bogen afsluttes med en annoteret litteraturliste. Bogen har seriens velkendte sorte omslag og nydelige udseende meden tydelig tospaltet tekst, der brydes af utallige s/h fotos og tegninger. Forf, der selv er dykker, har skrevet en farverig og fascinerende beretning i et mundret og letlæst sprog, hvor mangesvære ord er forsynet med delestreger. Serien er stadig yderst populær, og det er bøger om dykning og skibsforlis også, så denne udmærkede bog vil bestemt finde mange læsere blandtbørnebibliotekets lånere, fra 11-12 år.


Folkeskolen

Årg. 112, nr. 35 (1995)

af

af

Kaare Øster

Årg. 112, nr. 35 (1995)