Bøger / faglitteratur

Når de voksne er nysgerrige : en guide til filosofiske samtaler i børnehøjde


Beskrivelse


Guide til gode samtaler med børn. Her er f.eks. bud på, hvordan du i en samtale i børnehøjde tackler store spørgsmål som "hvad er lykke?", "hvad er kærlighed?" og "hvad er døden?".

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. aug. 2016

Praktisk filosofisk samtalebog for forældre, pædagoger og andre som arbejder og samtaler med børn. Her er fx bud på, hvordan du i en samtale i børnehøjde tackler store spørgsmål som "hvad er lykke?", "hvad er kærlighed?" og "hvad er døden?".

Filosofisk samtalebog i 4 dele. Først en introduktion, hvor forfatteren bl.a. forklarer, hvorfor "vi ikke kan komme uden om filosofien", og giver gode råd og konkrete metoder til filosofiske samtaler i børnehøjde. Han skriver om det at filosoferer: "Filosofi giver indsigt i, hvad det betyder at være menneske" og "At blive klogere uden at finde endelig svar". Del 2 lister 12 store filosofiske spørgsmål og giver konkrete bud på, hvordan man taler med børnene fx om "hvad er venskab?", "hvad er retfærdighed?" og "hvad er meningen med livet?". Del 3 har overskriften "At blive og at være en god voksen" og del 4 hedder "En nysgerrig afslutning". Sidste afsnit indeholder en "efterskrift om det gode liv", fortæller om bogens baggrund og har inspiration til yderligere læsning. Michael Højlund Larsen har fx også skrevet Praktisk filosofi med børn. Han er civilingeniør og master i vejledning med speciale i filosofi og ledelse.

Et forfriskende pift til hylden med filosofibøger. Velskrevet og pædagogisk velfungerende.

Andre bøger om filosofi i børnehøjde er At tænke er at gå på opdagelseFilosofi med børn i skolen eller Filosofi med børn i skolenAndre bøger om filosofi i børnehøjde er At tænke er at gå på opdagelse eller .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 25. okt. 2016

af

af

Mikkel Nordvig

d. 25. okt. 2016