Bøger / faglitteratur / biografier

Når fodbold gør ondt : historien om Mads Beierholm, Superligaens yngste målscorer


Beskrivelse


Fortælling om en personlig deroute, der slår fodboldtalentet Mads Beierholm (f. 1984) ud af kursen mod stjernerne og kaster ham ind i en turbulent tilværelse med alkohol og gambling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 24. okt. 2016

Et kig bag facaden i den danske Superliga fortalt gennem talentet Mads Beierholm, der aldrig slog helt igennem efter sit tidlige gennembrud i Vejle Boldklub i starten af 00'erne. Til dem som husker Mads Beierholm, og til dem som vil læse om en mislykket talentudvikling i en tidlig alder.

Da Mads Beierholm som 16-årig scorer til 1-1 i Superligakampen mellem Vejle og Esbjerg i 2001, bliver han den yngste målscorer i Superligaens historie. En rekord som stadigvæk står. Men det store talent folder sig aldrig ud, og i stedet for triumfer på fodboldbanen kommer Mads til at slås med en voldsom livsstil fyldt med ludomani og alkohol. I krydsklip og gennem interviews med Mads, hans familie, venner, fodboldkollegaer og kærester fortælles historien om opvæksten i Jelling, lynkarrieren til Vejle Boldklub, nedturen i Sønderjyske og udenlandseventyret i Island. Forfatteren er selv tidligere professionel fodboldspiller og sportsredaktør hos Fynske Medier.

På trods af at historien er mere end 10 år gammel, fungerer den som case på, hvor galt det kan gå, når et talent ikke plejes af ansvarlige voksne. En fodboldbiografi som graver lidt dybere end så mange andre sportsbøger. Om den lokale jyske vinkel kan trænge ud til et stort publikum er måske tvivlsomt.

Lars Elstrup - fra indersiden er også historien om bagsiden af det professionelle fodboldliv fortalt gennem et følsomt menneske.