Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Når hundene kommer


Beskrivelse


17-årige Ester venter på, at livet kommer rigtigt i gang og ikke kun skal handle om skole og veninder. Da hun møder Isak smelter de sammen og bliver ét, indtil en frygtelig forbrydelse nedbryder dem begge.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 22. sep. 2016

Barsk ungdomsbog om altopslugende kærlighed, uperfekte familier og hvordan det hele ødelægges af en voldsom hadforbrydelse. For unge piger og drenge fra 14 år.

17-årige Ester venter på at livet kommer rigtigt i gang og at det hele ikke kun skal handle om skole og veninderne i den lille svenske provinsby. Da hun møder Isak smelter de sammen og bliver ét, indtil en frygtelig forbrydelse nedbryder dem begge. Kærligheden viser sit grimme ansigt og det, de troede ville vare evigt, bliver ødelæggende for både Isak og Ester. Bogen har modtaget Augustprisen for årets svenske børne- og ungdomsbog i 2015.

Medrivende og dyster roman, som holder læseren fanget fra første til sidste side. Jessica Schiefauer har ladet sig inspirere af en forbrydelse, der skete da hun selv var 17 år. Hun har skrevet bogen som kommentar til voldens ødelæggende konsekvenser også for de, som ikke er direkte involverede.

Det er tunge emner, forfatteren giver sig i kast med. En lidt anden tilgang findes i Mikael Niemis Skyd appelsinenJagten. En mere letlæst, men mindst lige så barsk fortælling findes i Jagten af Baroch TendlerDet er tunge emner, forfatteren giver sig i kast med. En lidt anden tilgang findes i Mikael Niemis Skyd appelsinen. En mere letlæst, men mindst lige så barsk fortælling findes i af Baroch Tendler.