Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Når mad er din fjende


Beskrivelse


Beretninger fra spiseforstyrrede og deres familier. Først gennemgås de tre store lidelser: Anoreksi, bulimi og overspisning med både teori og eksempler, dernæst tre nyopdagede: ortoreksi, ED-NOS og megareksi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 18. okt. 2010

Bogen er en brugsbog for alle, der er ramt af en spiseforstyrrelse. Det være sig den spiseforstyrrede selv, forældre, klassekammerater, kolleger, venner, lærere og børn af spiseforstyrrede. Samtidig vil den være udmærket i opgavesammenhæng fra folkeskolens overbygning og op.

Maria Hirse har for længst slået sit navn fast i offentligheden som forfatter og psykoterapeut med særligt fokus på spiseforstyrrelser. Bogen her er en blanding af faglig information og beretninger fra spiseforstyrrede og deres familier. Først gennemgås de 3 store lidelser: Anoreksi, bulimi og overspisning med både teori og eksempler, dernæst 3 nyopdagede: ortoreksi, ED-NOS og megareksi. Herefter eksempler på en udefinerbar spiseforstyrrelse, hvor den ramte ikke kan spise fast føde. Så noget teori om årsagerne generelt til spiseforstyrrelser, eksperters udsagn samt diverse terapiformer. Endelig forfatterens Æblekinder i forkortet version og med lidt videre oplysning om, hvordan Maria Hirse selv kom ud af sit misbrug samt noget om de helbredsmæssige langtidsfølger af anoreksi og bulimi. Holdingen er, at tvangsfodring ikke er sagen, men derimod samtaleterapi.

I den store mængde af litteratur om spiseforstyrrelser står denne bog flot og hel, og vi må forvente, at den vil blive foretrukket og efterspurgt på Maria Hirses navn.

Maria Hirse har god appel til navnlig unge, der også vil være en stor del af målgruppen for bogen. En grundig og seriøs all-round-bog, der vil kunne anvendes bredt.