Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Når man forveksler kærlighed med en saks


Beskrivelse


Han bor ikke længere hos sin mor. Hun har brug for tid til at komme ovenpå. Nu bor han hos Mads, som elsker ham, men han kaster stadig op og har sår på hænderne, og når han ser sig i spejlet ser han sin mor.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 23. sep. 2016

Barsk og velskrevet roman om en ung mands opvækst og hans indre og ydre kampe i en dysfunktionel familie. For unge fra ca. 15 år.

Romanen er bygget op af "Nu"-kapitler og "Dengang"-kapitler. "Dengang"-kapitlerne er jeg-fortællerens historie fra han er 13 år gammel og flytter ud til sin morfar og sin demente mormor i provinsen fra sin mors lejlighed på Vesterbro. Moren er alkoholiker og psykisk syg og kan ikke rumme sin søn. Drengen kaster op og river sine hænder til blods igen og igen. Drengen, moren og mormoren ligner hinanden indeni og udenpå. Mens drengen bor hos sine bedsteforældre dør mormoren, og drengen og bedstefaren må hver især navigere i sorgen og finde ud af at leve sammen bare de to. I "Nu"-kapitlerne er jeg-fortælleren 15 år og flyttet til København og bor hos sin noget ældre kæreste Mads. Jeg-fortælleren kæmper med sin fortid og med at finde sig selv i livet i København og i forholdet til Mads.

Thomas Lagermand Lundmes sprog med korte sætninger er kontant og realistisk, og understøtter på den måde handlingen i romanen rigtig godt. Man følger jeg-fortællerens indre og ydre rejse med bankende hjerte og en klump i halsen, og de mange kaotiske øjeblikke og usagte ord giver noget at tænke over efter endt læsning.

En anden barsk og realistisk fortælling om psykisk sårbarhed, familieproblemer og homoseksualitet findes i Sarah Engells Hjertet er 1 organ.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 5. juli 2018

af

af

Cecilie Rosdahl

d. 5. juli 2018


Berlingske tidende

d. 15. okt. 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 15. okt. 2016


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 7 (2016)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 69, nr. 7 (2016)