Bøger / faglitteratur

Når sindet er sårbart : en vej til mental styrke


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2018

af

af

Hamide Kara

d. 8. maj 2018

En bog om at forstå sin sårbarhed. For lånere som søger råd og anvisninger til, hvordan man kan håndtere psykisk sårbarhed og træne sig til robusthed.

Forfatter Charlotte Adserballe Dahl indleder med at skrive at livet er uforudsigeligt. At intet menneske kan forudse eget liv, eftersom det er tilværelsens vilkår at man kan komme ud for eksistentielle hændelser som fx skilsmisse, flytning, jobskifte, ulykke, livskrise m.m. som kan vende op og ned på ens liv. For Dahl påvirker uventede hændelser menneskets sind og gør det sårbart. Dahl finder det derfor nødvendigt at man skaber en højere grad af robusthed og styrker sig for at kunne gennemleve bump på livets vej. Over flere dele som "Et sårbart sind", "et robust sind" og "mental styrke" kommer forfatteren med råd til hvordan man selvbevidst og målrettet kan navigere sig frem i livet, vel og mærke med et sårbart sind. "Det gælder derfor om løbende at udfordre dig selv (...) At arbejde med dit sind indbefatter også, at du er nysgerrig og hele tiden prøver at flytte dine personlige grænser i forbindelse med at bevæge dig uden for din komfortzone.".

I et nærværende og letforståeligt sprog byder bogen på interessant læsning om det sårbare sind. Forfatterens statement går igennem hele bogen, nemlig den at man ikke bør frygte døden, men derimod det dårlige liv.

Af andre titler findes: Det sensitive hjerteSårbarhed og SårbarhedAf andre titler findes: Det sensitive hjerte og .