Til hyggelæsning og til oplysning for læsere, som vil vide om, hvad livet som international ambulancelæge byder på af oplevelser. Bogen udgives i forbindelse med SOS-Internationals 50-års jubilæum.
Læge Allan Engquist er født i 1938 i Kina af danske forældre. Han blev uddannet læge og arbejdede i 40 år i det danske sygehusvæsen. Men sideløbende også for SOS-International, hvor han i ferier og på fridage rejste ud som ledsagelæge til hjemtransport af skandinaviske patienter, der var blevet syge eller kommet til skade i udlandet. Det har betydet rejser over hele kloden, møder med sundhedssystemer meget forskellige fra det, vi kender i vores velorganiserede Danmark, møder med patienter i kritiske tilstande og møder med mennesker i de pågældende lande. Denne righoldige oplevelsesbagage øser Engquist af i denne erindringsbog. Stoffet er spændende, men formidlingen til tider knap så spændende. Troskab mod den faktuelle erindring betyder, at detaljer, som ikke er så væsentlige for læseren får plads til fordel for intensitet og formidling af den gode historie.
Flere læger har skrevet erindringer om deres arbejde fx Jørgen Lange Thomsen Døden har jo en årsag : retsmedicinske fortællinger, 2005. Sygeplejerske i verdens brændpunkter, 2009 kunne være en sammenligningstitel, men nærværende bog vil næppe opnå samme efterspørgsel.
Jeg er dog ikke i tvivl om, at der vil være læsere til Allan Engquists erindringer fra mange år som SOS-læge og de mange, mange udfordringer, han her kan præsentere.