Bøger / faglitteratur

Når virkeligheden slår hårdt : kom videre med ACT


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den psykologiske behandlingsmetode ACT beskrives hvordan vi, ved at fokusere på indre ressourcer og i højere grad bruge hjertet frem for hjernen, kan finde en vej ud af livets store kriser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. aug. 2012

Nederlag, skuffelser og tab er uundgåelige her i livet. Spørgsmålet er kun, hvordan man håndterer dem. Bogen her giver strategier til at forholde sig til de slag, livet tilføjer os. Den er bredt henvendt til mennesker, der interesserer sig for selvhjælp og ikke tror på mirakler.

Forfatteren er kendt fra flere titler, som også baserer sig på ACT (Acceptance and Commitment Therapy) og er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag. Han er psykoterapeut og coach. I denne bog handler det om livskriser, når man bliver hårdt ramt. Det kan være en mistet kærlighed, at man ikke er så klog, smuk og attraktiv, som man kunne ønske sig, at ens barn er handicappet eller andre ting, som gør livet svært. Han skelner mellem 2 typer af selvhjælpsbøger: de der giver opskriften på, hvordan man når sine mål, og de der lærer en at leve livet, sådan som det nu er. Denne hører til den sidste kategori. Forfatteren opstiller 4 trin i en proces til bearbejdning af et hårdt slag - eller, som han kalder det, at komme hen over virkelighedskløften. De 4 trin er: vær venlig mod dig selv, kast anker, tag et standpunkt og endelig find skatten. Bogen tager sin læser ved hånden og guider igennem, idet den både formidler teori, giver eksempler, øvelser og gode anvisninger.

Udover Russ Harris' andre bøger, vil jeg nævne Introduktion til ACT, 2010, som forklarer metoden grundlæggende.

En fornuftig selvhjælpsbog, der viser, hvordan man kan leve igennem store kriser og vanskelige livssituationer.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 50, nr. 2 (2013)

af

af

Hannah Wang-Dantzer

Årg. 50, nr. 2 (2013)