Bøger / skønlitteratur / science fiction

Nærkontakt

Del 1 af Orbital

Beskrivelse


Tegneserie. To rumagenter skal sammen løse en konflikt imellem jordiske minearbejdere og en race af rumvæsener. Hele galaksens fred er på spil.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2017

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 31. juli 2017

Den intergalaktiske fred er på spil i denne flotte science fiction tegneserie. For unge og voksne læsere.

Tiden er det 23. århundrede, og genren er fantasifuld space opera i denne science fiction-tegneserie fra Frankrig. Menneskeheden er blevet en del af en intergalaktisk alliance, men har fået et ret dårligt ry på grund af krigeriske adfærd i konflikten med rumvæsnerne Sandjarr. Da et menneske meget kontroversielt bliver medlem af alliancens korps af rumagenter, bliver han partner med en sandjarr. Deres første opgave er af at udrede en diplomatisk set yderst sprængfarlig strid mellem nogle jordiske minearbejdere og en race af rumvæsener. Striden truer hele galaksens fred, og der lurer farlig væsner i bunden af minen.

Man skal holde tungen lige i munden, når man læser denne kløgtige og komplekse tegneserie. Det er en meget stor og kompliceret verden, man bliver introduceret for. Den detaljerige og velgennemtænkte historie er pakket ind i tegninger, man ikke kan kalde andet end fremragende. Miljøer, figurer og stemninger rammes lige i øjet af tegneren, hvis arbejde præsenteres på store, flotte sider i en lækkert designet bog i stift bind.

Forlaget kalder selv serien for en værdig arvtager til klassikeren om "Linda og Valentin" af Mezieres og Christin, og man forstår godt sammenligningen. En anden serie, der kan nævnes er "Cyanns Saga" af Bourgeon.


litteratursiden.dk

d. 21. aug. 2017

af

af

Jette S. F. Holst

d. 21. aug. 2017

Den spændende og velillustrerede tegneserie, der tager læseren med 200 år ud i fremtiden, har potentiale til at blive en klassiker. Som barn og ung læste og genlæste jeg Pierre Christins fantastiske s...


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Johannes Poulsen (f. 1984)

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)