Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Napoleon & T-kix


Beskrivelse


Tre børn finder et forhistorisk søuhyres unge i en svensk elv, men ungen jagtes også af et par grumme storvildtjægere, der ikke skyr nogen midler for at opnå hvad de vil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 1. juli 2014

Bogen egner sig til piger og drenge fra ca. 11-12 år og opefter, der kan lide historier med kvikke børn i deres egen alder i hovedrollerne. Bogen kan formidles som en spændende historie om søde søuhyrer og grumme storvildtjægere.

Dette er forfatterens 1. bog på dansk, og begyndelse på en ny serie om den lille by Aborremose. Heri møder vi drengen Napoleon som med sine venner finder en unge til et søuhyre i en elv. Ungen er meget kær, og de tre børn adopterer den, men opdager snart, at et par slemme storvildtjægere også er på sporet af ungen - og de viger ikke tilbage for noget, for at få fat på deres bytte. Det udvikler sig til en spændende og medrivende historie, hvor vi også møder mange andre sjove og skæve personer fra den lille, svenske landsby. Sproget er let at læse, det flyder godt, og er for det meste fortalt i 1. person, som en slags dagbogsfortælling fra hovedpersonen til os. Den flotte forside af Mats Minnhagen (der ellers oftest laver fantasy-prægede illustrationer), giver et flot billede af hovedpersonerne på en tågefyldt baggrund.

Denne serie vil egne sig godt til begge køn og vil tiltale dem der kan lide Henrik Nilaus' Mission-serie og til dels serierne af Gahrton og Unenge, selvom der er mindre fokus på "ung kærlighed" i nærværende bog.

En rigtig spændende start på en interessant, svensk serie.