Denne antologi fortæller, hvordan den narrative praksis kan anvendes i folkeskolen. Bogen har stor relevans for folkeskolens lærere og pædagoger og er derudover også yderst relevant læsning på både pædagog- og læreruddannelsen.
Narrativ pædagogik har været en del af det pædagogiske arbejde med børn og unge gennem de seneste år. Denne bog ser på den narrative praksis i folkeskolen. Via eksempler fra narrativ praksis introduceres læseren for teorierne bag den narrative pædagogik. Bogens fokus er dog på praksis frem for teori. Blandt emnerne er: Fortællingens metode, Narrativ didaktik, Narrativt konfliktarbejde i skolen, Fortællinger, der skaber muligheder og Narrativ praksis i en skolehverdag. Bogen er en meget praksisnær udgivelse tæt på skolens hverdag, som både synliggør praksis godt for studerende samt giver lærere og pædagoger gode redskaber til deres pædagogiske virke.
Bogen er skrevet i forlængelse af Fra terapi til pædagogik - en brugsbog i narrativ praksis, 2010, som det vil være relevant også at læse. Derudover kan eksempelvis Rasmus Alenkærs Narrativ team-refleksion, 2005 være et interessant supplement for lærere til denne udgivelse.
Konkret og praksisorienteret udgivelse om narrativ praksis i skolen. Bogen er et godt værktøj for lærere og pædagoger til at have liggende i sin "pædagogiske værktøjskasse".