Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Natur, miljø og klima : mennesker og politik i Danmark


Beskrivelse


Med Danmark i centrum sættes fokus på globale problemstillinger som CO2-udslip, natur- og miljøpolitik, overvågning af grundvand, energiforsyning, kontrol med kemien i hverdagen, naturopretning, naturparker, miljøcentre, klimakommnuner og FN's klimapanel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 5. mar. 2009

Den store klimakonference i år i København bevirker, at der for øjeblikket kommer mange materialer om emnet. Den foreliggende bog er først og fremmest en undervisningsbog for 7.-10. klasse, hvilket klart fremgår af udformningen med de mange, meget relevante fakta og opgaver efter hvert af de elleve kapitler. Man får i det hele taget et fint overblik over det højaktuelle emne. Opgaverne dækker fint den angivne aldersgruppe, men giver nok bedst udbytte i de ældste klasser og med en lærer, der er godt inde i stoffet.

Synsvinklen er dansk, hvilket må være motiverende for eleverne, men samtidig er der udblik, så man får hold på perspektiverne. Danmark fremstår måske lige lovligt "dukseagtigt" i forhold til de realpolitiske kendsgerninger, men bogen giver et meget fint indblik i planer og visioner for både kommune, region og stat. Der er mange eksempler rundt fra regionerne, når det fx gælder naturressourcer, truede dyrearter, CO2-belastning, grundvand eller nationalparker. Bogen når i det hele taget rundt i de fleste hjørner og kommer med miljøbevidste forslag til læseren, der nærmest tvinger til refleksion. Sproget flyder ganske let i den fyldige tekst, som støttes af relevante billeder i passende mængde og ganske få skemaer. Der er stikordsregister, ingen medialiste, men henvisninger findes i flere opgaver. Der er ingen lærervejledning.

Der er ikke nogen opdateret undervisningsbog for målgruppen. Bogen indgår i serien Samfundstemaer.

En meget anvendelig bog for målgruppen, smækfyldt med relevant stof og opgaver.