Der er en stigende interesse for at lave egne kryddersnapse, og Anemette Olesen videregiver i bogen sin store viden om planter og deres historiske anvendelse sammen med opskrifterne. Bogen vil derfor også interessere dem, der søger viden om overtro og naturmedicin. Layoutet er tiltalende og appellerende.
Anemette Olesen har et omfattende forfatterskab om lægeplanter, køkkenhave og krydderurter bag sig. Hendes seneste bog Spis dit ukrudt handlede om vildtvoksende planter. De er også i overtal her, men der medtages desuden forædlede haveformer. Bogen omtaler 65 planter såvel urter, blomster, bær som træer. Bogen er systematisk opbygget. Hver plante beskrives med andre navne, navnets betydning, udseende, voksested, historie, medicin, overtro, hvilke stoffer et udtræk indeholder og til sidst en opskrift. Der er mindst ét farvefotografi af hver plante.
Bogen minder om Kryddersnaps af Niels Stærup fra 2007, men Naturens kryddersnaps har flere oplysninger om planterne samt flere og andre planter til at krydre snapsen med. De samme planter har også forskellige opskrifter. Der er kun lidt overlapning i Snaps og likør, og den er ikke nær så appellerende. Politikens bog om kryddersnaps er anderledes ved at have fokus på baggrundsviden og teori. Endelig er der klassikerne Brændevinsgrisen og Globs brændevinsbog.
En grundig og inspirerende bog for dem, der vil lave kryddersnaps. De får meget andet at vide samtidigt.