Spændende og levende fortalt beretning om den danske hærs felttog i Nordtyskland 1711-14, som på trods af flere nederlag undervejs endte med tilfangetagelsen af den svenske felthær på 12.000 mand. For læsere med interessere for den store nordiske krig eller dansk militærhistorie.
Karsten Skjold Petersen er museumsinspektør på Nationalmuseet og fortalte i Det ulykkelige slag historien om den danske hærs store nederlag ved Helsingborg i 1710. Nærværende udgivelse beretter om de efterfølgende begivenheder, da Frederik den 4. i samarbejde med Rusland og Polen-Sachsen vil smide svenskerne ud af Nordtyskland. De allierede styrker lider dog et stort nederlag ved Gadebusch i 1712, men krigslykken vender, og efter en længere belejring af fæstningen Tønning overgiver den svenske hærchef Magnus Stenbock og resten af felthæren sig. Petersen fortæller bl.a. om slagene, uniformer, belejringer, indhentning af proviant, hestemassakrer og Stenbocks fangenskab. Med noteapparat og litteraturliste.
Historien er fortalt med en stor og let nørdet detaljeringsgrad, som dog opvejes at det letforståelige og ikke-akademiske sprog. Det er spændende læsning, hvor Petersen med held formår at tegne både de store linjer i den førte strategi og de enkelte skæbner på slagmarken.
Hændelserne i Nordtyskland er også beskrevet i de fremragende Store Nordiske Krig. Bind 2 og Den danske drøm om revanche Det ulykkelige slagStore Nordiske Krig. Bind 2 : 1711-1721Den danske drøm om revancheDet ulykkelige slagHændelserne i Nordtyskland er også beskrevet i de fremragende Store Nordiske Krig. Bind 2 og Det ulykkelige slagHændelserne i Nordtyskland er også beskrevet i de fremragende Store Nordiske Krig. Bind 2 og Den danske drøm om revanche .