Bøger / faglitteratur / biografier

Nemme penge : en autentisk historie i seks dele


Beskrivelse


En historie om et usædvanligt venskab mellem to lovovertrædere, brødrene Henrik og Steen Nielsen og Finn Holm (f. 1947) fra Rejseholdet, da de mødtes under afhøringer pga. bl.a. hashsmuglinger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 31. jan. 2013

Det er primært mandlige læsere af kriminalhistorier og kriminalsager, som denne bog appellerer til.

Finn Holm er tidligere kriminalassistent fra Rigspolitiets Rejsehold og nu pensioneret. I årene 1995-97 og 2004 trak hashsagerne mod 2 århusianske brødre store overskrifter, og Finn Holm var efterforsker på sagerne. Begge sager blev opklaret, og begge brødre fik lange fængselsstraffe. I dag har der udviklet sig et slags venskab mellem brødrene og den forhenværende politimand, og de har i fællesskab skrevet denne beretning, hvor de hver især giver deres version af hashsagerne og de mange penge, og af anden kriminalitet det involverede. Sproget er lige ud af landevejen og holdt i en frisk - visse steder nærmest overfrisk jargon.

Bogen er på linje med den lange række af bøger om politiefterforskning og kriminalsager, med en fandenivoldsk tone, som lægger sig op ad de medvirkende. Af andre kan nævnes Bent Isager Nielsen: Efterforskerne, 2012 og Ove Dahl og Stine Bolther: Drabschefen - nye sager, 2012.

En sproglig lidt rapkæftet og atypisk beretning om 2 brødres hashkriminalitet, politiets efterforskningsarbejde, sagerne mod dem og det lidt usædvanlige venskab mellem brødrene og politiets efterforsker.