Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Noa har en ven i skabet


Beskrivelse


Noa skal passes af Rosa, mens mor og far er til fest. Det er han træt af, for Rosa hører hele tiden opera. Heldigvis får Noa lov til at ringe efter Tobias, men han skal allerede hjem klokken ni.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 5. maj 2017

To nye letlæsningsbøger i serien "Drengedramaer" om Noa, der skal passes. Det går bare ikke helt, som de voksne planlægger. For 7-8-årige.

I "Noa har en ven i skabet" skal Noa passes af den operaelskende Rosa, der lyder som en hæs høne. Det har Noa ikke lyst til. Heldigvis kommer Tobias, men de er nødt til at finde på noget, for Tobias skal allerede hjem klokken ni. I "Noa får pip" skal Noa passes hos morfar. Morfar farver sine fugle ved at give gulerodssaft til gule fugle og tomatsaft til røde fugle. Mon Noa så kan lave blå fugle med blåbær? Bøgerne har blødt omslag og farveillustrationer. Lix 7.

Bøgerne, der kan læses uafhængigt, ligner hinanden i udstyr og omfang, men der er forskel på, hvor godt historierne fungerer. "Noa har en ven i skabet" er sjov, velfortalt og leger med ordet "venskab". "Noa får pip" har derimod en række svagheder: Teksten giver ikke indtryk af, at det er for sjov, når morfar siger, at fuglene får farve af saft, og da Noa får blåbærmos i ansigtet, står der i teksten, at det ser ud som blod, mens tegningerne viser en blålig farve. Det virker desuden utroværdigt, at en morfar kalder sit barnebarn for "en dum ko".

Der er flere bøger i serien om Noa - fx Noa og Tor får pantAlvin og musen. Et andet godt bud på hverdagsfortællinger med en dreng som hovedperson er Alvin-serien fx Alvin og musenDer er flere bøger i serien om Noa - fx Noa og Tor får pant. Et andet godt bud på hverdagsfortællinger med en dreng som hovedperson er Alvin-serien fx .