Bogen vil være interessant for de mange kræftpatienter og pårørende, der søger råd og viden om, hvad man selv kan gøre for at styrke kroppen i kampen mod kræft.
Forfatteren har forsket i, hvilke indsatser der ligger bag, når kræftpatienter opnår spontan helbredelse for deres sygdom. Hun er amerikaner, men har i forbindelse med sin forskning rejst over hele verden. Bogen er delt op i 9 hovedafsnit, der samtidig fungerer som gode råd til bekæmpelse af kræft, fx kostomlægning, intuition, brug af urter, kontakt med egne følelser m.m. Hvert kapitel opsummerer hvilken viden, der findes indenfor det enkelte område og inddrager personlige beretninger fra kræftpatienter, der har opnået helbredelse på trods af, at de var blevet erklæret uhelbredelige af det etablerede system. Der lægges vægt på, at alle overlevere har arbejdet med mere end et aspekt, og gives gode råd til, hvordan man kan tage skridt i den rigtige retning. Udførligt noteapparat og stikordsregister. På trods af at denne bog bygger på forskning, er stoffet formidlet i et lettilgængeligt sprog.
Læge Ulrik Dige stod i år 2000 bag bogen Kræftmirakler - i lægens og patientens perspektiv, der indeholdt 62 danske kræftpatienters beretninger om den indsats, de selv har gjort for at helbrede deres kræftsygdom. Denne bog er mere forskningsbaseret, men har samme målgruppe.
En vigtig og fin bog, der formidler forfatterens undersøgelser omkring spontan helbredelse af kræft på en tilgængelig måde.