Unge Mona er opvokset med en psykisk syg mor i ghettoen Nøjsomheden. Hun arbejder i en boghandel, hvor hun drømmer sig væk i bøgernes verden og bliver forelsket i kunden Nikolaj, der læser litteraturvidenskab og bor i den pæne del af byen. For læsere af ny dansk samtidslitteratur med noget på hjerte.
Den handlekraftige moster Tut hjælper sin niece med at finde job og lejlighed. Tut bliver alvorligt syg af lungecancer og kommer på hospice, men heldigvis er der en sød kunde i boghandlen, hvor læsehesten Mona arbejder. Nikolaj læser litteraturvidenskab og kommer fra et overklassehjem, og igennem deres møde oprulles en kærlighedshistorie på tværs af socialklasser.
Stine Askov har skrevet en poetisk og rørende kærlighedshistorie om to unge fra vidt forskellige miljøer. Hun kombinerer som i sine andre romaner det humoristiske med alvorlige tematikker som sociale vilkår, ulighed, psykisk sygdom og sorg. Et gennemgående tema i romanen og forfatterskabet er, hvordan børn påvirkes af deres opvækst og familie.
Flere aktuelle forfattere skildrer de menneskelige konsekvenser af et samfund med social skævvridning. Den sociale ulighed fylder i den realistiske skønlitteratur, der giver stemme til de laveste samfundslag, fx hos Thomas Korsgaard, Jens Vilstrup og Peder Frederik Jensen. Jonas Bengtson har også skrevet om opvækst og sammenhold i betonblokken i sin seneste roman Fra blokken : roman.