Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Notre Dames forbandelse


Beskrivelse


Lisbeth, Jean-Pierre og Gumpy er taget til Paris på ferie. Men en næsten 900 år gammel heks er ude efter Gumpys magiske diamanthjerte, der kan give ægte udødelighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2012

af

af

Martin W Hansen

d. 7. dec. 2012

Henvender sig til kendere af serien. Kan selvlæses fra ca. 9 år og bruges til højtlæsning fra 6-7 år. Bogen bør formidles som en fantastisk eventyrfortælling for de mindre børn.

Det er tredje bind i serien om den lille (og aldeles bedårende) gargoil Gumpy. Denne gang skal han og hans menneskevenner bekæmpe en ældgammel og meget ond heks, som bruger gargoilernes hjerter til at holde sig evigt ung. Historien er medrivende og ret sød. Selvom heksen er meget væmmelig, bliver det aldrig alt for uhyggeligt. Sprogligt og indholdsmæssigt følges stilen fra seriens foregående bind. Forsiden og bogens øvrige illustrationer er endnu en gang lavet af Sebastian Soelberg, som har en enkelt og genkendelig streg, der vil begejstre målgruppen - måske især fordi heksen i høj grad ligner Afskylia fra HUGO-spillene.

Sprogligt ligner universet i bogen lidt det vi også møder i Cornelia Funkes eventyr om Spøgelsesjægerne, mens de lidt ældre læsere vil være glade for Charlie Fletchers Stenhjerte, som dog i højere grad er traditionel fantasy.

Endnu et fint bind i serien, som vil begejstre dem, der allerede følger den. Nye læsere bør ikke starte her.