Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Nu skal vi lege - i børnehaven


Beskrivelse


Forslag til lege i børnehaven med gennemgang af formål, materialer og inddeling i grupper samt udførlige beskrivelser af, hvordan legene gennemføres, og med alternative ideer til, hvordan en leg kan leges. Efter legene følger afsnit med remser, sange og eventyrlege.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 27. okt. 2011

En bog for engagerede børnehavepædagoger, der har lyst til at arbejde målrettet med legen, som et pædagogisk værktøj til udvikling i børnegruppen og som ikke er bange for at prøve nye lege. Nogle af bogens lege er så enkle at også vuggestue- og dagplejbørn kan være med.

Forfatteren, der er dramapædagog, er ny i Danmark, hvor også Legearkivet i SFO og skole og Legearkivet i daginstitutionen udkommer i år. Bogen er uhyre systematisk opbygget og bliver indledt med en grundig introduktion til, hvordan den kan bruges og til formålet med lege, remser, sange og eventyrlege. Herpå følger et langt afsnit med forskellige lege, der er ordnet efter sværhedsgrad vist med en stjernemarkering. Hver leg bliver beskrevet med formål, materialer og inddeling i grupper og en udførlig beskrivelse af, hvordan legen gennemføres, endelig er der alternative ideer til, hvordan en leg kan leges. Der er kendte lege som "Kimsleg" og "Skibet er ladet med", men der er også mange nye ideer. Efter legene følger afsnit med remser, sange og eventyrlege, der ligeledes er omhyggeligt beskrevet.

Bogen kan minde om Lotte Salling Fagter og grimasser : 50 nye remser, der styrker sproget, 2011, men med fokus også på andre kompetencer end de sproglige.

En bog til professionelt brug for pædagoger, der har tid og mod til at sætte sig ind i nye lege og bruge dem aktivt til udvikling af sociale kompetencer blandt børnene. Den kan virke lidt tør, men er uden tvivl et godt arbejdsredskab.