Bøger / skønlitteratur / dramatik

Ny1


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


To eksistenser befinder sig i en tid og i et urbant rum, der ikke er nærmere defineret. Man følger viljeløst den uundgåelige bevægelse gennem farver, organisk masse og ting, der minder om en civilisations undergang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. feb. 2016

af

af

Kent Skov

d. 16. feb. 2016

Bogen er skrevet som et filmmanuskript med en eksperimenterende tekst med en drømmeagtig og surrealistisk indhold. For læsere mede interesse for ny dansk litteratur.

Kristian Byskov har skrevet science fiction i MitoseSamlemappe no. 1 og bidraget til Samlemappe no. 1 og har modtaget en pris- og legattildeling. Bogen fremstår som et filmmanuskript med regibemærkninger og personangivelser. Handlingen er enkel - næsten ikke eksisterende, men foregår i en udefineret tid i et bylandskab med to "væsener" som omdrejningspunkt: Ny1 og kvinden Gertrud. NY1 er objektet, man ser fra, og som ikke beskrives nærmere, og som følger med kvinden Gertrud. De to er læserens/tilskuerens ledsagere gennem det drømmeagtige bylandskab. Som historien bevæger sig, kommer flere personer tilKristian Byskov har skrevet science fiction i Mitose og bidraget til og har modtaget en pris- og legattildeling. Bogen fremstår som et filmmanuskript med regibemærkninger og personangivelser. Handlingen er enkel - næsten ikke eksisterende, men foregår i en udefineret tid i et bylandskab med to "væsener" som omdrejningspunkt: Ny1 og kvinden Gertrud. NY1 er objektet, man ser fra, og som ikke beskrives nærmere, og som følger med kvinden Gertrud. De to er læserens/tilskuerens ledsagere gennem det drømmeagtige bylandskab. Som historien bevæger sig, kommer flere personer til.

I forhold til et traditionelt skuespil i bogform er manuskriptet her vægtet helt anderledes. Regi-og eksteriørbeskrivelser, kamerastillinger- og panoreringer er det centrale ift. dialogen. Beskrivelserne af bevægelserne gennem bylandskabet har surrealistisk karakter. Steder, stof og materialer forandres hele tiden og antager en sfærisk og filmisk karakter.

Der er få filmmanuskripter af samme slags i bogform. Et af dem er det gamle avantgardeværk Bankerot-jazz.


Jyllands-posten

d. 9. juni 2016

af

af

Tobias Skiveren

d. 9. juni 2016