Til journaliststuderende og andre der beskæftiger sig professionelt med kommunikation. Og interesserede i hvordan medierne kan forlede.
Bogen handler om hvordan journalistik kan fordrejes, alt efter hvad journalistens udgangspunkt er. Bogen analyserer forskellige mediers dækning af konkrete begivenheder, som fx rydningen af Brorsons kirken 2009, Lars Løkke Rasmussens ferie på Tenerife 2010 og Helle Thorning-Schmidts mands skatteforhold 2010. Bidragsyderne til bogen er både nye og garvede folk i den danske medieverden og tæller bl. a. Mette Bock, Christian Breinholt, Peter Bro, Anne-Marie Dohm, Ulrik Haagerup, Gitte Haslebo, Magnus Harald Haslebo. En af hovedkonklusionerne i bogen er at journalister ikke har et ansvar for samfundets fremtid, men at de kan vælge at tage et, alt efter hvordan de behandler deres historier. Bogen bryder på mange måder med den klassiske form for journalistik, hvor objektivitet er en dyd. I bogen kommer der bud på, hvordan man med sproget kan fremhæve eller negligere problemstillinger, manipulere, sagt på en anden måde. Bogen behandler også problematikken med, at det er blevet så nemt at manipulere med historier, at det stiller store krav til afsenderen.
Der er udkommet en del bøger om journalistik. Denne kan ses som et indblik i journalistikkens tilstand p.t.
En god bog med spændende analyser og konklusioner. Bogen giver stof til eftertanke og får en til at stille spørgsmålstegn ved mediernes budskaber.