Bøger / faglitteratur / bibliografier

Nye veje for journalistik : når sprog skaber virkeligheder


Beskrivelse


I denne bog behandler syv forfattere nye perspektivrige ideer til, hvordan journalistik kan og skal udvikle sig i en mere kompleks og mangetydig verden, hvor kulturer mødes, holdninger brydes, og forståelser skabes. Bogen udfordrer de ideelle krav om objektivitet og sandhed og rejser nogle vigtige spørgsmål om journalistikkens fremtidige roller, metoder, etik. m.m. Bogen henvender sig til journalister, kommunikationsmedarbejdere, studerende i retorik og etik samt på journalist- og kommunikationsuddannelserne samt til alle, der interesserer sig for mediernes rolle i samfundet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2010

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 20. okt. 2010

Til journaliststuderende og andre der beskæftiger sig professionelt med kommunikation. Og interesserede i hvordan medierne kan forlede.

Bogen handler om hvordan journalistik kan fordrejes, alt efter hvad journalistens udgangspunkt er. Bogen analyserer forskellige mediers dækning af konkrete begivenheder, som fx rydningen af Brorsons kirken 2009, Lars Løkke Rasmussens ferie på Tenerife 2010 og Helle Thorning-Schmidts mands skatteforhold 2010. Bidragsyderne til bogen er både nye og garvede folk i den danske medieverden og tæller bl. a. Mette Bock, Christian Breinholt, Peter Bro, Anne-Marie Dohm, Ulrik Haagerup, Gitte Haslebo, Magnus Harald Haslebo. En af hovedkonklusionerne i bogen er at journalister ikke har et ansvar for samfundets fremtid, men at de kan vælge at tage et, alt efter hvordan de behandler deres historier. Bogen bryder på mange måder med den klassiske form for journalistik, hvor objektivitet er en dyd. I bogen kommer der bud på, hvordan man med sproget kan fremhæve eller negligere problemstillinger, manipulere, sagt på en anden måde. Bogen behandler også problematikken med, at det er blevet så nemt at manipulere med historier, at det stiller store krav til afsenderen.

Der er udkommet en del bøger om journalistik. Denne kan ses som et indblik i journalistikkens tilstand p.t.

En god bog med spændende analyser og konklusioner. Bogen giver stof til eftertanke og får en til at stille spørgsmålstegn ved mediernes budskaber.


Weekendavisen

d. 19. nov. 2010

af

af

Helle Broberg Nielsen

d. 19. nov. 2010


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 13 (2011)

af

af

Egon Petersen

Årg. 42, nr. 13 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Jørgen Mark Pedersen

Årg. 48, nr. 2 (2011)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 2 (2011)

af

af

Jørgen Mark Pedersen

Årg. 48, nr. 2 (2011)