Bøger / faglitteratur

Nyt liv i parcelhuset


Beskrivelse


Ni ekspempler på moderniseringer af parcelhuse - fra om- og tilbygning til småjusteringer af vægge, facader og vinduer. Derudover giver tre arkitekter forskellige bud på ombygninger af et standard parcelhus.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2009

af

af

Helle Winther Olsen

d. 19. aug. 2009

Der findes ca. 1 million parcelhuse i landet - heraf ca. halvdelen bygget mellem 1960 og 1979, og en del af dem er begyndt at se lidt trætte og kedelige ud. Blandt disse nuværende og kommende husejere skal bogens læsere findes.

De to journalister har begået endnu en inspirerende og praktisk idebog til de parcelhusejere, der går med tanker om enten at bygge om - eller at flytte. Før de flytter, er det værd at bladre denne bog igennem, for der er usandsynligt mange muligheder for at give sit lidt umoderne hus et funktionelt og visuelt løft ind i fremtiden. I bogens første del kigger vi indenfor hos 9 forskellige familier, ser billeder og hører deres tanker bag den proces, der nu er resulteret i vellykket ombyggede og forvandlede parcelhuse og et enkelt sommerhus. Næste afsnit er nok så interessant tre arkitekters bud på ombygning af det samme 115 m2 murstenshus og med skyldig hensyntagen til familiens drømme, ønsker og økonomiske formåen. Mulighederne er mange, og i bogens sidste afsnit får vi bl.a. fremtidsforskerens, indretningsarkitektens og energikonsulentens bud på ideer, der er værd at tænke ind i en ombygningsproces.

Forgængeren Farvel parcel af de samme forfattere og fx Sommerhusliv hele året vil appellere til målgruppen af husejere.

Appetitlig og inspirerende idébog til, hvordan det er muligt at puste nyt liv i det gamle parcelhus. For der er ingen tvivl om, at parcelhuset er kommet for at blive, og interessen for at købe de 30-40 år gamle huse vokser støt.