Bøger / faglitteratur / rejseførere

Ølrejsen til Berlin


Beskrivelse


Guide til Berlins gamle beverdinger og tips til besøg på moderne værtshuse med gode ølsorter, og en beskrivelse af de berlinske mikrobryggerier, der er blevet etableret i de seneste år. Desuden om den kultur og historie, der har gjort Berlin til en af de mest spændende storbyer i verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 14. okt. 2009

Til turisten der ønsker at kombinere rejseoplevelsen med lokal øl- og værtshuskultur.

"Almindelige mennesker vænner sig i disse tider til kaffe. Hvis man nu lægger bånd på salget af kaffe, vil mennesker igen vænne sig til øl"... Jo, Frederik den Store havde og har stadig fingeren på storbyens puls. Berthelsen har nu forladt de tjekkiske byer til fordel for den tyske metropols berømte og mindre berømte bierstuben og bryggerier - kvarter for kvarter gennem byen for at smage på øllet og for at fortælle om stedernes og øllets historie. En fin historisk indledning om by, kultur og seværdigheder kridter sammen med gode kort, anvisninger på, hvordan man finder rundt og et indbydende illustrationsmateriale banen af i Berthelsens fine symbiose mellem øl og øvrige kulturoplevelser. Interessant er fx, at pulsslaget fra øllets sydtyske münchener-hjerte også slår igennem her, men berlinerøllet er dog bestemt også sit eget med fx en Helles med godt humlepræg og typer som Berliner Weisse - med fx hindbærsaft!, Braun- og Schwarzbier - Prost!.

Berthelsens egne Ølrejsen til Prag : og andre byer i Tjekkiet og Ølrejsen : en rejse i øl og kultur - og ølkultur supplerer med tilsvarende ølkulturelle rejser.

Et fint supplement til "turen går" for turisten, der foruden Berlins mange seværdigheder og kvarterer også ønsker indblik i den lokale ølkultur, hvor bogen kan danne solidt grundlag for vurdering og nydelse af, hvilke specialiteter der befinder sig i glasset på de forskellige lokaliteter.