Bøger / skønlitteratur / samfundsskildringer

Ønologen


Beskrivelse


Tegneserie. To brødre og en yngre søster har arvet en vingård i Frankrig. Brødrene vil sælge, mens søsteren vil videreføre vingården. Hun får et år til at få succes med gården. Det bliver et slidsomt år med udfordringer og modstand fra omgivelserne, men også med hjælp fra en vinekspert, en "ønolog".

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 22. jan. 2020

Tegneserie med omdrejningspunkt i et så populært emne som vinproduktion.I dette andet bind af serien har de tre Baudricourt-børn arvet den fædrene vingård i Médoc, da deres far er død. Men de tre søskende er på ingen måder enige om vingårdens fremtid! Guf for dig, som læser tegneserier.

De tre arvinger til familiens historiske vingård, Deux Tours, er meget uenige om, hvordan deres arv skal forvaltes og om vingårdens mulige fremtid. De to ældre brødre, Francois og Charles, ønsker at sælge gården, mens deres yngre søster, Alexandra, gerne vil overtage, videreføre og videreudvikle gårdens stolte traditioner for vinproduktion. De to brødre beslutter at give deres søster et år til at skabe en succes. Alexandra, der må indse vingårdens triste nutidige forfald, dykker ned i slægtens historie og får hjælp af en universitetsuddannet vinekspert, en såkaldt ønolog. Samtidig møder hun udfordringer og modstand fra omgivelserne i sine bestræbelser for på kun et år at sikre vingårdens fremtid. Eric Corbeyran skriver og fortæller, mens Sébastien Portret tegner under kunstnernavnet "Espe".

De flotte tegninger komplementerer den velfortalte historie, så det er en ren fornøjelse. Som i øvrigt et godt glas vin til god mad.

Første del af serien er VingårdenDæmonernes andel. Corbeyran fortæller bl.a. også om vinproduktion i Dæmonernes andelFørste del af serien er Vingården. Corbeyran fortæller bl.a. også om vinproduktion i .Informationer og udgaver