Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Ørkenen i Kattegat : en undervisnings- og tv dokumentar om den geologiske dannelse af Anholt


Beskrivelse


To undervisningsfilm om Anholts geologiske dannelse, samt samlet populærvidenskabelig tv-dokumentar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2011

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 1. mar. 2011

Målgruppen er især gymnasieelever og HF-studerende til undervisning i geografi/naturgeografi. Men den vil også kunne ses af voksne med interesse for Anholt, natur og fagområder som geologi og geografi.

Dvd'en består af tre film. De to første Kysten og Ørkenen er undervisningsfilm. Den sidste: tv-filmen Ørkenen i Kattegat er et delvist miks af de to første og målrettet voksne. Anholt er en af Danmarks nationalparker. 15 km2 af Anholts 22 km2 udgør Nordeuropas største ørken, der består af klitter. Ørkenen er opstået i 1500-tallet, hvor den bestående skov blev fældet, hvilket medførte indlandsklitter. Filmene fortæller om landskabets opståen og kystudviklingen. Medvirkende i filmen er gymnasieelever, universitetsstuderende og forskere fra KU, som undersøger, hvor det dominerende isfremstød kom fra ved at analysere stenforekomster. De studerende fortæller om deres begejstring ved det praktiske aspekt ved geologi studiet, og filmen giver et godt indblik i, hvordan geologer arbejder, og hvilke hjælpemidler de (bl.a.) gør brug af.

Bent Yde Jørgensen er repræsenteret på bibliotekerne med filmene På togt til de danskes øer - i kølvandet på Achton Friis 1-2, 2006.

Tre film om geologi på Anholt. Filmene kan ses som appetitvækker for mulige geologi studerende, som led i undervisning i naturgeografi på gymnasiale uddannelser og som alment oplysende om Anholt.