Bøger / skønlitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Ørkenland


Beskrivelse


Gertrud forelsker sig i Hasnain, som bor på et asylcenter. Da Hasnains traumatiserede far tager livet af sig selv og sine døtre, mister Gertrud sin store kærlighed og står alene tilbage.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Merete Trap

d. 9. jan. 2012

Bogen henvender sig til skolernes ældste klassetrin. Især velegnet til et forløb om intertekstualitet. Også velegnet til unge piger med mod på en kærligheds-tragedie. Bogen skal formidles, idet den neutrale, sandfarvede forside ikke sælger sig selv.

Pigen Gertrud forelsker sig i klassekammeraten Hasnain, som bor med sin familie på et asylcenter. Gennem forholdet til Hasnain, får Gertrud indblik i den virkelighed der udspiller sig på asylcentret. Da Hasnains krigs-traumatiserede far tager livet af sine små døtre, og derefter begår selvmord, forsvinder Hasnain ud af Gertruds liv. Hun står alene tilbage og har mistet sin elskede. Bogen er skrevet "på ryggen af" Hosekræmmeren af Blicher, hvilket vil sige at forfatteren har ladet sig inspirere af denne novelle. Romanen er delt op i tre akter og sproget er let og flydende. Bagest i bogen findes en kort tekst om intertekstualitet af Torben Weinreich, efterfulgt af den oprindelige Hosekræmmeren. Der er fin balance mellem de to tekster, og det er interessant læsning. Romanen er en del af serien Kontekst + intertekst.

Bogen kan sammenlignes med Skyld af Bent Haller og For evigt din af Cecilie Eken, som også begge er nye udgivelser i serien Kontekst + intertekst. Tematisk minder romanen om Oh, Romeo af Merete Pryds Helle.

Velskrevet og let forståelig roman for skolernes ældste klasser, som illustrerer begrebet "intertekstualitet". Anbefales både til undervisningsbrug samt fornøjelseslæsning.


Politiken

d. 25. feb. 2012

af

af

Christel Wiinblad

d. 25. feb. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 3 (2012)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 65, nr. 3 (2012)