Bøger / skønlitteratur / roman

Og hver morgen bliver vejen hjem længere og længere


Beskrivelse


Farfar og Noah har altid snakket om alt mellem himmel og jord. Men farfar nærmer sig livets afslutning og bliver mere og mere glemsom. Til sidst må Noah, og Noahs far Ted, sige farvel til farfar.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2018

af

af

Sanne Mendel

d. 29. okt. 2018

Smuk, rørende og reflekterende roman om livets afslutning, og om at miste en man elsker. For læsere af reflekterende romaner.

Farfar og Noah sidder på en bænk og snakker om alt mellem himmel og jord. De snakker om matematik, blomster, farmor, om at gå i skole og om livets store spørgsmål. Men farfars erindringer bliver mere og mere fjerne, og han begynder at glemme og bliver forvirret. Hans søn Ted bliver forvekslet med Noah og omvendt. Hans afdøde hustru bliver lyslevende igen, forvandler sig til en ung pige, for pludselig at forsvinde. Farfar nærmer sig livets afslutning, og hukommelsen svigter. Det vigtigste er at være i nuet. At være sammen med dem man elsker, og at kunne sige farvel til dem, når tiden rinder ud.

Hjertegribende fortælling som bliver hos læseren, længe efter sidste side er læst. Det er svært ikke at fælde en tåre undervejs. En meget smuk og uforglemmelig roman.

Ønsker man ar læse anden roman om sorg og at miste en man elsker, kan bogen Tænk nu hvis anbefales.


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2018

af

af

Arne Larsen

d. 14. nov. 2018

Forfatteren har fem succesromaner bag sig, og selvom dette nyeste værk ikke er en traditionel roman, så har Backman igen bedrevet en flot, rørende og vedkommende historie. Fredrik Backmans tre første...